lotte en de koning vervolg

Lotte liep heel stil naar de deur, en deed hem op een kiertje open dat ze net kon zien wat er gebeurde.  Toen iedereen weg was liep Lotte de kamer uit en keek rond op de gang. Ze liep naar het einde aan de gang waarvan het van veraf eruit zag alsof het gewoon een  muur was, maar als ge dicht bij staat zie je dat en een hoek is. En om die hoek staat een hele grote deur. Lotte legde haar oor op de deur om te horen of er iemand was maar ze hoorde niks. Ze deed de deur heel voorzichtig open. Ze zag een lange trap die naar beneden liep. Ze liep heel stil de trap af. Toen ze beneden was moest ze weer de hoek om, en daar stond weer een deur, maar die deur zat niet dicht maar op een kleine kier. Ze keek heel voorzichtig en zag een man zitten, de koning. De koning mompelde in zichzelf: als de echte koning er niet meer is heers ik hier! Wat bedoelt hij met de echte koning dacht Lotte. ze sluipte weer naar beneden, maar toen ze net de trap af wou gaan hoorde ze vaag iemand roepen. Het geluid kwam van een deur vandaan die helemaal aan het eind van de overloop in een hoek stond. Voorzichtig liep ze erheen. Af en toe keek ze achter zich of ze niet bespiedt werd en nee dat was ook niet zo. Toen ze uiteindelijk bij de deur was hoorde ze weer geschreeuw maar nu harder. Toen ze de deur wou open doen besloot ze toch naar huis te gaan.

Toen ze de volgende dag naar buiten keek zag ze de koning weer voor de deur staan……

word vervolgt in deel 3